SHOPPING INFORMATION

Kos penghantaran adalah berbeza untuk setiap produk, bergantung kepada jenis, berat & lokasi penghantaran.

Setiap penjual/vendor akan menentukan kos penghantaran tersebut.

Kebiasaannya tempoh penghantaran adalah 3-7 hari bekerja. Sila rujuk kepada penjual produk tersebut untuk maklumat lanjut.

Duit dari bayaran tersebut akan dipegang untuk sementara oleh pihak marketplace, SN RIZQI MARKETING. Selepas produk diterima oleh pembeli ataupun selepas tempoh 14 hari, duit tersebut akan dipindahkan ke akaun penjual.

Ya, setiap kali pembeli membuat transaksi dalam website BazarKita.com, pembeli akan menerima resit bayaran dan penjual pula akan menerima notifikasi untuk membuat penghantaran produk.

Pembeli boleh melakukan tracking order melalui link Tracking Order.

VENDOR INFORMATION

Menyertai dan memulakan perniagaan di Bazar Kita adalah percuma. Kami cuma mengambil 5% komisen selepas jualan.

Sangat mudah untuk menubuhkan sebuah kedai di Bazar Kita. Buka akaun Bazar Kita (jika anda belum memilikinya), kemudiannya pilih nama kedai, buat senarai jualan, dan tetapkan kaedah pembayaran (untuk kami membayar anda)

Anda mesti mengisi butiran bank akaun , dana dari penjualan ToyyiPay di Halal Bazar akan didepositkan ke dalam akaun anda. Kami menggalakkan penjual menggunakan akaun bank Perniagaan dan bukan akaun bank peribadi, kerana akaun peribadi tertakluk kepada had penerimaan bulanan.

Tidak, kad kredit atau kad debit tidak diperlukan untuk membuka kedai. Untuk sahkan anda sebagai penjual, anda mesti mengisi borang pengesahan. Anda tidak akan menanggung apa-apa caj sehingga anda membuka kedai anda dan membuat senarai produk anda.

Kami sangat mencadangkan untuk anda menjual produk keperluan & produk untuk selesaikan masalah, contoh keguguran rambut, perut buncit, mencerahkan kulit, makanan & minuman.